- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 50
- STOB recept
- Porce: 6.00
Můžete si připravit i vegetariánskou verzi bez masa, nezapomeňte ale potom doplnit bílkoviny z jiných zdrojů.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rohlík celozrnný průměr | 200 |
Vejce celé (syrové) | 220 |
Petržel - nať | 40 |
Uzená kýta | 140 |
Špenát | 80 |
Česnek medvědí | 20 |
Cibulka jarní | 40 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 50 |
Sůl | 2 |
Energetická hodnota celkem: 4599 kJ
Bílkoviny (g): 71,
Tuky (g): 33,
Sacharidy (g): 126,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 767 kJ
Bílkoviny (g): 11.8, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 21, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 2.2, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Pečivo nakrájíme na kostičky a přidáme rozšlehané žloutky a mléko, necháme krátce nasáknout. Přidáme na kostičky nakrájené uzené, nadrobno nakrájenou jarní cibulku a pokrájený čerstvý špenát a medvědí česnek. Dle chuti dosolíme a přidáme pokrájené bylinky (petržel, kopřivy). Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do připravené směsi. Směs vlijeme do pekáče vyloženého pečicím papírem a pečeme při 170 stupních cca 30–40 minut. Hmotnost hotové nádivky 700 g, energetická hodnota na 100 g = cca 650 kJ. Hmotnost jedné porce cca 120 g.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.